Wat is de beste muziekinstallatie voor thuis?

Wat de beste muziekinstallatie voor thuis is, is natuurlijk voor iedereen verschillend. Iedereen heeft andere wensen en behoeften, waardoor je niet zo makkelijk kunt zeggen wat nou de beste muziekinstallatie voor thuis is. Bovendien kan het uitzoeken van een muziekinstallatie best een klus zijn gezien het grote aanbod. Heb je bij jou thuis nog een cd-speler staan met een paar boxen, maar ben je toe aan iets anders? In dit artikel leggen we je uit waar je op  moet letten bij de koop van een muziekinstallatie voor thuis.

Bedenk waar je de muziekinstallatie voor thuis voor wilt gebruiken

Dankzij het enorme aanbod kan het lastig zijn om te bepalen welke muziekinstallatie het beste is voor jou. Daarom is het handig om eerst na te denken voor welke situatie je de muziekinstallatie wilt gebruiken. Tegenwoordig zie je in elke woning het allernieuwste op audio gebied staan, namelijk wifi audio. Dit is een draadloze speaker waarmee je draadloos naar jouw favoriete muziek kunt luisteren. Het grote voordeel van draadloos apparatuur is dat je geen kabels van en naar een versterker hoeft te trekken, waardoor je de installatie eenvoudig kunt plaatsen. Het enige wat dus nog in beeld staat, is de muziekinstallatie zelf. Met een wifi audio streaming kun je dus eindeloos jouw favoriete muzieklijst die je bijvoorbeeld in Spotify hebt samengesteld streamen via de luidsprekers. 

Wat zijn de verschillen tussen de muziekinstallaties?

De verschillen tussen de muziekinstallaties voor thuis zijn te benoemen op basis van een aantal punten. Om te beginnen zijn er natuurlijk tal van merken waar je uit kunt kiezen. Elk merk heeft weer zijn eigen eigenschappen. Afhankelijk van jouw budget kun je kijken welk merk daar bij past. Daarnaast zijn er natuurlijk verschillen in uiterlijk. Daar kunnen wij natuurlijk niet zoveel over zeggen, omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft natuurlijk. Dan heb je per merk natuurlijk ook nog verschillen in het assortiment. Zo zijn er merken die zich voornamelijk richten op alles-in-één speakers, terwijl andere merken zich juist weer focussen op rip-systemen, losse streamers of actieve systeem waarbij alleen de luidspreker nog gekoppeld hoeft te worden.  

Marktleider van dit moment op het gebied van muziekinstallaties voor thuis

De marktleider op dit moment op het gebied van muziekinstallaties is toch wel het Amerikaanse merk Sonos te noemen. In 2002 is Sonos al begonnen met streamen van audio naar luidsprekers. Sinds Sonos zich is gaan richten op netwerk-audio, hebben we gezien dat andere merken zich hier ook op zijn gaan richten. Juist doordat Sonos hiermee begonnen is, heeft dit merk een grote voorsprong. 

Conclusie van de beste muziekinstallatie voor thuis 

We kunnen dus niet zeggen dat er een specifieke winnaar is voor de beste muziekinstallatie voor thuis. Elk merk en elk product heeft zijn eigen eigenschap en eigen kwaliteit. Het is maar net hoe groot het budget is en wat jouw wensen zijn.