Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een nieuwe douchekraan?

Ben je jouw badkamer aan het verbouwen of wil je je badkamer pimpen door bijvoorbeeld alleen een aantal elementen te vervangen zoals bijvoorbeeld de kranen? Denk bijvoorbeeld aan een mooie vintage opbouw douchekraan of een strakke inbouw Hotbath douchekraan. Maar voordat jij een nieuwe kraan aanschaft, zijn er naast stijl nog een aantal andere belangrijke zaken om op te letten. Lees verder voor de beste tips!

Ga je voor een thermostaatkraan of voor een mengkraan?

Ben je op zoek naar het meeste comfort, dan is een thermostaatkraan haast onmisbaar in je badkamer. Het grote voordeel van een thermostaatkraan is dat je nadat je de gewenste temperatuur hebt ingesteld, je voortaan altijd de juiste temperatuur voor jouw ideale douche hebt! Het water blijft zo constant op de door jou ingestelde temperatuur. Het is een groot voordeel dat dat ook zo blijft als iemand anders in bijvoorbeeld de keuken tegelijkertijd ook warm water wilt gebruiken. 

Een inbouw- of opbouw kraan?

Vroeger waren douchekranen eigenlijk altijd opbouwkranen. Dit betekend dat de kraan aan de muur bevestigd wordt. Tegenwoordig kiezen veel mensen liever voor inbouw kranen, in dit geval zijn de buizen en de kraan zelf geheel weggewerkt in de muur van je douche. Naast dat dit een stuk netter staan, scheelt dit ook een hoop schoonmaak werk. Want met een opbouwkraan krijg je veel kalkvlekken van het douchewater, waardoor je deze regelmatig schoon zult moeten maken. Bij een inbouwkraan zijn alleen de afdekplaat met daarop de twee knoppen voor het bedienen van de kraan zichtbaar. Een ander groot voordeel van een inbouwkraan is dat je de kraan kan plaatsen waar je maar wilt. Dus in plaats van recht onder de douchekop, kun je de kranen nu ook bijvoorbeeld bij de ingang van je douchecabine plaatsen. Dankzij de wegwerking van de leidingen heb je namelijk alle vrijheid in het kiezen van de positionering van de inbouwkranen. Denk voordat je met een eventuele verbouwing begint goed na over de plek. Kies bijvoorbeeld een plek waar je de kraan gemakkelijk aan kunt draaien zonder dat je de eerste koude spetters op je arm krijgt.