Waar je op moet letten bij aanschaf van een trampoline

Interesse om een trampoline aan te schaffen? Dan moet je op een aantal dingen letten. Zo heb je de keuze tussen een rechthoekige of ronde trampoline, de keuze of je de trampoline op poten wilt hebben of je het in de grond wilt graven en welke maat het precies moet zijn. Je leest hier meer over de verschillen van ronde en rechthoekige trampolines en welke je het best kunt aanschaffen. Zo maak je nooit de verkeerde keuze en zul je tevreden zijn met je aankoop.

Hoe zit het met de ronde vorm van een trampoline?

Zoals in de inleiding vermeld bestaat de mogelijkheid om diverse soorten trampolines aan te schaffen. Besluit je om een trampoline aan te schaffen dan moet je eerst gaan bepalen of dit een rechthoekige of ronde trampoline wordt. De meeste consumenten kiezen voor een trampoline die rond is. Ronde trampolines zijn namelijk het meest veiligst voor kinderen met weinig spring ervaring. Doordat de trampoline een ronde vorm heeft is de spanning van de veren bij de trampoline overal gelijk. Dit betekent dat het springen op de trampoline overal hetzelfde is. Een ander voordeel van een ronde trampoline is dat de kinderen gedwongen worden om altijd terug naar het midden te springen. Kinderen ervaren ronde trampolines als het meest prettigst. 

Hoe zit het met de rechthoekige vorm van een trampoline?

Naast dat er een ronde trampoline te koop is zijn er ook rechthoekige trampolines te koop. Deze trampolines hebben zo hun eigen voordelen. Eén van de voordelen van een rechthoekige trampoline is dat het een stuk minder ruimte in beslag neemt dan ronde trampolines. Dat maakt rechthoekige trampolines ideaal geschikt voor kleine tuinen. Het is namelijk zo dat bij ronde trampolines je meer loze ruimte kwijt bent. Een rechthoekige trampoline kun je veel makkelijker kwijt in hoeken van je tuin. Daarnaast is het spring comfort van een rechthoekige trampoline een stuk anders dan bij ronde trampolines. De spanning van de veren een anders en op de ene plek sterker dan de andere plek. Dit zorgt voor een ander effect. Wil je ingewikkelde kunstjes uitvoeren dan is een rechthoekige trampoline daar ideaal voor. De ondersteuning is namelijk een stuk beter. Weet je dat je kind inmiddels veel ervaring heeft met trampoline springen en er kunstjes mee kunt doen dan kun je zonder problemen een rechthoekige trampoline aanschaffen. De professionele trampoline springers springen altijd op rechthoekige trampolines.

Lees de uitgebreide keuzehulp van Trampoline Koning