6 originele soorten decoratie voor in huis

brown grass

Het is in deze moeilijke tijd misschien lastig voor te stellen, maar stel je even voor dat je zojuist bent verhuisd en je bent je gloednieuwe woonkamer aan het inrichten. Wat zijn dan leuke en goedkope decoraties? Hier lees je wat de meest originele mogelijkheden zijn! By the way… uiteraard kan je je woonkamer, of andere kamer, ook opnieuw inrichten, het is niet noodzakelijk om hiervoor te verhuizen ;). 

1. Kies eens iets anders dan een plant

Een kamerplant is altijd een leuk idee, maar niet per se heel erg origineel. Pampas pluimen zijn qua originaliteit een betere optie. Bovendien gaan deze pluimen veel langer mee dan de meeste planten.

2. Behang je muur met een leuke structuur of foto’s

Dit is niet alleen een leuke oplossing voor een kale muur, maar ook een relatief goedkope! Behang is vrijwel overal te koop en je hebt qua kleur en vorm keuze genoeg. Het is wel verstandig om eerst een aantal staaltjes mee te nemen en deze voor je muur te houden. Zo weet je zeker dat het de juiste keuze is!

3. Hang een opvallend schilderij op

Een muur is leuk en makkelijk te decoreren met een opvallend schilderij. Heb je liever iets persoonlijks? Ga dan voor foto’s van dierbaren of van mooie herinneringen. Let wel op dat de muurdecoratie wat betreft kleur past bij de muur zelf.

4. Kijk naar de tijd op een mooie wandklok

Dit is niet alleen heel erg mooi, maar ook efficiënt. Iedereen heeft tenslotte een klok nodig. Gevoelsmatig wil je een kleine klok ophangen, maar dit is niet altijd mooier. Een grote klok is ook heel erg sfeervol.

5. Plaats een leuke kruk of poef in je kamer

Een krukje of poefje neemt als eerste vrijwel geen ruimte in. Verder is het een perfecte zitplek voor kinderen die zo vlak voor de televisie kunnen schuiven. Natuurlijk kan je ook zelf op je nieuwe kruk gaan zitten. Of kies voor de kruk met de functie van voetenbank om languit op de bank te liggen. Of gebruik de kruk of poef als dienblad. Met andere woorden, keuzes genoeg. 

6. Hang een aantal leuke wandkastjes op

Met een open wandkast heb je niet alleen een leuke decoratie aan je muur, het zorgt ook nog voor extra opbergruimte. Zet bijvoorbeeld een fotolijstje of een plantje of pampas pluim in de kast. Denk er wel aan dat het een leuker gezicht is om kastjes in verschillende vormen op te hangen.

Met deze tips zorg je voor een originele indeling van je gloedjenieuwe woonkamer. Nu tijd om te relaxen!