Tips voor een groen balkon

Zit je het liefst tussen het groen in een achtertuin, maar moet je het doen met een balkon? Geen zorgen! Met deze tips maak jij van jouw balkon een groene oase waar je net zo lekker geniet. Tijd om van je betonlook een groen balkon te maken. 

Potten

Balkons en dakterrassen hebben helaas geen grond waar jij met je groene vingers aan de slag kunt. Maar ze hebben wel genoeg ruimte om aan de slag te gaan met potten en bakken. De muren van een balkon zijn een perfecte plaats om mooie bakken op te hangen. Heb je geen muur, hang dan de bakken aan de reling van je balkon. Zo creëer je gelijk ook minder inkijk op je balkon, wel zo fijn je eigen plekje. Heb je nog een mooi plekje over op de grond, zet daar een kleurrijke pot neer met vrolijke bloemen. Op deze manier krijg je een kleurrijk en toch groen balkon.

Stapelen

Heb je nog een hoek over en wil je daar een eyecather van maken. Ga dan stapelen met bakken. Koop verschillende soorten bakken om een speels effect te krijgen. Plaats in elke bak een andere plant of maak er één geheel van. Op deze manier heb jij genoeg ruimte om tussen het groen te zitten.

De lucht in

Als je al een groen balkon hebt, de muren en vloer al volhangen en volstaan maar het is toch nog niet naar wens. Ga dan de lucht in, ga voor hangplanten aan het plafond. Dit doe je door een gat te boren en een plafondoog te bevestigen. Hieraan kun jij gemakkelijk plant hangers aan hangen. Op deze manier kun jij je balkon volhangen en tot een waar groen balkon omtoveren.

Verticale tuin

Is die saaie muur een doorn in het oog? Maak er dan een verticale tuin van. Verticale tuinen zijn op dit moment een trend. Het is gemakkelijk te maken, hoeft niet duur te zijn en is dus voor elk budget mogelijk. Verticaal tuinieren is een slimme oplossing wanneer je weinig ruimte hebt op je balkon en je toch groen wilt. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de verticale ruimte.

Het aanleggen van een verticale tuin verschilt niet veel met het aanleggen van een normale tuin. planten zullen het minder goed doen, waardoor je de samenstelling zal moeten veranderen. Varieer hier ook van soorten planten, zodat jij altijd een groen balkon hebt.