Tips om je woonkamer op te fleuren!

Je hebt een weekje vrij genomen want het is tijd voor vakantie. Tijd om lekker uit te slapen en activiteiten te ondernemen waar je anders geen tijd voor hebt! Waaronder je woonkamer een andere look te geven. Je bent de woonkamer een beetje zat en wilt wat veranderen. De woonkamer ziet er een beetje saai en leeg uit. Hoe je je woonkamer gemakkelijk kan opfleuren lees je hieronder!

De vloer

De vloer vult een groot deel van de woonkamer op. Om de vloer een andere sfeer te geven denk je in eerste instantie aan een andere vloer aanleggen. Dit kan zeker! Ga voor nieuwe laminaat of stenen tegels. Echter kost een andere vloer aanleggen niet alleen maar veel geld maar ook veel tijd helaas. Een minder ingrijpende optie is om in de weer te gaan met vloerkleden! Je kan kiezen voor mooie zachte kleden onder de tafel maar ook voor speelkleden als je kinderen hebt. Deze kan je tevoorschijn halen als ze willen spelen en weer oprollen en opbergen als ze klaar zijn met spelen!

De muren

Ook voor de muren geldt dat nieuw behang of een nieuwe verflaag een optie is maar dat dat meer tijd in beslag neemt dan de volgende opties. De muren kunnen opgefleurd worden met behulp van fotolijsten, schilderijen, canvassen, spiegels maar ook met muurtekeningen. De veranderingen kunnen zo groot maar ook zo klein zijn als je zelf wilt. Wil je een fotolijst op de muur hebben of een fotocollagelijst? Je kan natuurlijk ook kiezen voor een combinatie als een canvas in het midden met een muurtekening eromheen. Laat je creativiteit maar los gaan!

Decoratiemiddelen & accessoires

Om de rest van de woonkamer op te vullen en op te fleuren kan je gebruik maken van decoratiemiddelen en accessoires. Bovenop kasten kunnen wat beelden, fotolijsten, vazen met bloemen of potten met planten geplaatst worden. Als je niet houdt van de vliegende beestjes die bloemen en planten met zich meenemen kan je kiezen voor droogbloemen. Deze trekken minder tot geen beestjes aan en hoef je niet zo snel te vervangen!

Het plafond

Het plafond heeft helaas niet zo heel veel opties qua veranderingen. Je kan het plafond een nieuw kleurtje geven maar dit zal enorm veel moeite kosten. De lamp veranderen zal helaas ook niet een al te makkelijk klusje zijn om zelf uit te voeren.