Antislip trap strips: altijd comfortabel en veilig traplopen

Niemand staat erbij stil wanneer hij of zij de trap op of afgaat, maar een trap oplopen is altijd minder veiliger dan je denkt, of gewend bent. Het komt vaker voor dan je denkt dat iemand van de trap kan vallen. Niet dat je als lezer nu een fobie moet krijgen voor trappen, maar het is toch beter om bewust te zijn bij het gevaar dat je kan hebben als je onvoorzichtig bent op de trap. 

Voor alles is er een oplossing, en dus ook voor van de trap vallen. Het lijkt in cartoons komischer dan het is, maar van de trap vallen kan niet alleen pijnlijk zijn, maar ook levenslange wonden geven of zelfs dodelijk zijn. Daarom is het aangeraden om na te denken over een antislip trap te kopen.

Anti wat nu?

Antislip trappen, ze bestaan! Een antislip trap strip is een strip die gebruikt kan worden om je trappen minder glad te maken, zeker wanneer je ze regelmatig kuist, of zodanig gelakt zijn op de houtsoort dat ze van nature glad zijn. Je wilt het natuurlijk niet meemaken dat je op die gloednieuwe trap met je sokken aan per ongeluk uitglijdt, en naar beneden dondert.

Met een antislip trap strip kan je zo veel veiliger de trap oplopen. Ze zijn gemaakt van comfortabel materiaal, namelijk rubber. Hierdoor zijn geluiden die je maakt met de trap op en af te gaan verleden tijd. Daarnaast zullen de traptreden die je misschien net, of niet zo lang geleden hebt geverfd, veel minder slijten. 

Tip: Antislip trap strip | Dé oplossing voor gladde traptreden

Aanbrengen van antislip

Tape wordt ook vaak gebruikt op trappen omdat het product eenvoudig is: het aanbrengen verloopt niet moeilijk, en plakken kan altijd op droge propere treden. De slip is bovendien bedoelt voor trappen binnen en niet buiten. De hechting ervan is vooral belangrijk, zeker in welke periode je het doet. Daarom is het optimaal de antislip aan te brengen tijdens de zomermaanden, want dan is het droog en warm. 

Het plaatsen zelf gebeurt door gleuven in de traptrede frezen. Hierbij moet er gebruikt gemaakt worden van het juiste gereedschap, en kunt u best een vakman voor bijhalen. Je kan het ook zelf proberen, maar dan is het risico volledig voor jou. De afstanden en groeven moeten bovendien de juiste verhoudingen hebben: er moet een uniform beeld zijn, want elk beetje dat scheef zou liggen, valt meteen op. Vervolgens is het meest eenvoudige werk van allemaal het aanbrengen zelf. 

Uiteindelijk is er ook nog antislip tape indien je geen hechtingen in de traptreden zelf wilt aanbrengen.