Je huis aan renovatie toe? Hou hier rekening mee

Wanneer je toe bent aan renovatie van je woning moet je rekening houden met een aantal zaken. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat je huis meer waard wordt. Daarom hebben wij een aantal tips samengesteld zodat jij er voor zorgt dat jouw huis meer waard wordt.

Duurzaamheid

De wereld wordt steeds duurzamer en mensen hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Huizen worden steeds duurzamer ingericht. Hou bij het renoveren van je woning hier dus ook rekening mee. Een manier om je woning duurzaam te maken is om een regenwaterpomp te gebruiken. Een regenwaterpomp zorgt er voor dat regenwater wordt opgevangen en bruikbaar wordt gemaakt voor bepaalde zaken in en rondom je woning. Het regenwater komt via de dakgoten en de waterpijpen in een regenput terecht. Hier wordt het water gefilterd en opgevangen in een reservoir. Vervolgens wordt het door de regenwaterpomp via aparte leidingen naar verschillende kranen gestuurd. Het water is nu te gebruiken voor de tuin, was of de wasmachine. Let op: dit water is géén drinkwater.

Gevel 

Het buitenaanzicht van een woning is een belangrijke factor waaraan de waarde van een woning wordt bepaald. Een verkleurd lelijke gevel geeft een woning weinig aanzien. Het is niet altijd nodig om een compleet nieuwe gevel in te laten bouwen. Je gevel laten zandstralen of opnieuw laten verven is meestal al voldoende. 

Deuren en ramen

Het plaatsen van nieuwe deuren en ramen heeft niet alleen een optisch voordeel maar ook een voordeel op je energie rekening. Zorg dan wel voor deuren en ramen die goed geïsoleerd zijn. Het vervangen van ramen en deuren is een forse investering. Bij het kiezen van nieuwe binnendeuren heb je keuze uit een breed aanbod. Er zijn vouwdeuren, paneeldeuren, schuifdeuren, stalen deuren, houten deuren, glazen deuren en natuurlijk kunststof deuren. 

Wanneer je de voordeur vervangt moet je rekening houden dat dit het visitekaartje is van je woning. Neem dus rustig de tijd voor het kiezen van een mooie voordeur. Wanneer je kiest voor een houten voordeur is het belangrijk om het hout goed te laten onderhouden door een vakman. 

Nieuwe keuken of badkamer

Tijdens de corona epidemie gebruikten veel mensen hun vakantiegeld voor een nieuwe keuken of badkamer. Dit komt doordat we steeds meer op zoek zijn naar comfort en gezelligheid. Bovendien wordt je huis veel meer waard wanneer je beschikt over een mooie keuken of badkamer. 

Renoveren hoeft niet extreem duur uit te pakken. Wanneer je een aantal kleine ingrepen toepast, zorgt dat al snel voor veel verandering. Wij wensen je veel succes met de renovatie van je woning.