Een ‘schoolplein’ in eigen tuin

Een ‘schoolplein’ in eigen tuinnet zoals wij volwassenen vroeger graag deden, spelen kinderen het liefst de hele dag buiten. Ze weten zich vaak kostelijk te vermaken door onbezorgd met hun vriendje of vriendinnetje op het speelplein te spelen. Het is belangrijk dat we dit blijven stimuleren in de huidige maatschappij, waar kinderen veel meer binnen zitten dan vroeger. Speeltoestellen, schommels en zandbakken zijn hierbij een goed middel om de kinderen lekker actief hun gang te kunnen laten gaan.

Je vind ze in verschillende soorten en maten zoals op schoolpleinen, parken en op gemeenschappelijke buitenspeelplaatsen. Ze zijn niet weg te denken uit het dagelijkse straatbeeld. Het is een speelse manier voor kinderen om in beweging te blijven. Een speelplek waar ze sociale contacten opdoen en waar ze eveneens hun fysieke energie kwijt kunnen.

Een eigen speeltoestel met schommel, glijbaan of zandbak in jouw tuin

Wat voor veel kinderen vroeger een onwerkelijke droom leek, is nu dichterbij dan ooit. Een eigen ‘schoolplein’ in eigen tuin. Van de glijbaan, schommelen of lekker klimmen wanneer je zelf wilt. Met een speeltoestel met glijbaan en schommel is niks te gek. Vooral in deze tijden van corona waarin we afstand moeten houden van elkaar, is dit een verantwoorde manier van spelen en een goede uitlaatklep voor kinderen. Daarnaast is het voor ouders een veilig idee dat de kinderen dichtbij in eigen tuin kunnen spelen.

Speeltoestellen, speelhuisjes, schommels, glijbanen en ook zandbakken zijn ondertussen ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuin. Kinderen kunnen vele jaren plezier hebben van een eigen speeltoestel en samen met hun vriendjes de tijd van hun leven beleven in hun eigen vertrouwde omgeving.

Waar moet je op letten als je een speeltoestel met bijbehoren wilt aanschaffen?

Het is belangrijk om te letten op het materiaal van de speeltoestellen. Geïmpregneerd fsc hout is een goede keuze omdat het een keurmerk is waarbij je zeker weet dat je hout van kwaliteit koopt wat nog lang mee zal gaan. Een speeltoestel van goede kwaliteit gaat jaren mee. Het is belangrijk dat de toestellen worden geleverd met grondankers, omdat het toestel dan veilig kan worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor stevige schommelhaken. Zorg voor een overdekte plek voor de zandbak; bijvoorbeeld onder het speelhuisje. Zo kunnen de kinderen lekker overdekt spelen en is de zandbak tegen weer en wind beschermd. Heb je al een speeltoestel, maar wil je deze graag uitbreiden? Kijk dan eens naar een losse glijbaan of andere accessoires waarmee je het speelplezier van een toestel kunt verhogen.