3 klusjes voor thuis die een voldaan gevoel geven

Bij het woord klusjes zakt de moed je al bijna in de schoenen. Sommige dingen moeten nu eenmaal gebeuren. Er zijn ook leuke klusjes die wel wat tijd kosten maar ook veel voldoening geven. We nemen er drie met je door.

Je laptop opschonen

Je laptop opschonen hik je al weken tegenaan. Hij is traag geworden en staat duidelijk veel te vol met bestanden. Een nieuwe laptop kopen met meer opslagruimte, zoals de populaire HP envy, is natuurlijk de makkelijkste weg. Maar even door al die bestanden heen neuzen is leuker dan je denkt. Je middag vliegt voorbij terwijl jij al die oude foto´s terug kijkt. Heel veel ‘o ja’ en weet-je-nog-momenten. Je verwijdert oude documenten en nietszeggende foto’s. Dat ruimt lekker op. Maar ondertussen haal je ook leuke herinneringen boven van vakanties of vrienden.

Een nieuwe border in de tuin

Iedereen wordt blij van bloemen. Het ziet er gezellig uit en maakt je huis of tuin levendig. Maar dat bosje op de eettafel hangt altijd binnen een week slap. Een border met bloemen in je tuin maken is daarom een leuk klusje. Uiteraard begin je met een stukje afbakening. Gebruik bijvoorbeeld stenen voor een omheining. Maar een strook van 50 x 200 cm plant- en onkruidvrij maken geeft al direct een ander gezicht.

Vervolgens haal je een paar zakken tuinaarde, doe je die in de border en schoffel je het geheel netjes recht. Daarna kun je kiezen uit inzaaien of jonge plantjes in de tuin zetten. Een ingezaaid perkje heeft natuurlijk wat meer tijd nodig en zaai je bij voorkeur in de lente van maart tot mei. Is het al bijna zomer en je wilt direct resultaat? Kies dan wat plantjes met bloemen waar je direct vrolijk van wordt. 

Kijk wel even of de planten éénjarig zijn of winterhard. En check of de bloemen geschikt zijn voor volle zon of dat ze liever half schaduw hebben. Uiteraard maak je die keuze aan de hand van de locatie van jouw nieuwe border. Spaanse margrietjes doen het bijvoorbeeld altijd goed.

Zet de planten in de volle grond. Bij voorkeur zo’n 15 cm uit elkaar, zodat ze nog lekker kunnen uitdijen. Geef ze daarna een goede slok water, zodat de wortels dat direct op kunnen nemen. Zo, dat ziet er gezellig uit! Een klusje met voldoening.

Een leuke foto ophangen

Of het nu om een foto, schilderij of ander kunstwerk gaat. Iets leuks aan de muur doet direct wat met de sfeer in huis. Kies een leuke foto of bestel een mooie prent. Sommige posters hebben niet eens een lijst nodig, dus dat maakt het extra makkelijk. Vraag je partner of een kennis om even te helpen met ophangen. Gaatje boren of werkt dubbelzijdig tape ook? Ja, hangt ie? Mooi! Dit geeft direct een gezellig gezicht in huis.