Dit zijn de kledingtrends die je in de gaten moet houden

Na de fashion week worden de nieuwste trends tentoongesteld aan het publiek. Na de fashion week wordt duidelijk wat de fashion trends voor de komende tijd gaan worden. In deze blog lees je de ins en outs. 

Mode merken

Verschillende merken brachten hun collectie naar de straat: Street one kleding, Eckhaus Latta, Valentino, Maryam Nassir Zadeh en Coach. Hiermee brengen de grote modemerken de streetwear weer onder de aandacht. Hiermee geven zij aan dat mode nog steeds een beleving hoort te zijn voor buiten. Nu de corona pandemie achter de rug is wil iedereen natuurlijk weer naar buiten en genieten van hun vrijheid. 

Een grote mix van variatie

Trends komen en gaan. Maar na de corona pandemie is dit wel een beetje anders geworden. Er is op dit moment een mix gaande van verschillende trends waar iedereen mee kan leven. Er wordt meer naar de lange termijn gekeken en wat minder naar de korte termijn trends. 

Kort, korter, kortst

Als je dacht dat rokken niet veel korter konden dan heb je het mis. We zien steeds vaker dat rokken laag op de heupen worden gedragen. Veel merken doen hier aan mee. Denk aan Versace, Bottega Veneta, Chanel en Emporio Armani. 

Biker jackets

De bikerjack is nooit echt weggeweest. Maar tegenwoordig zijn ze hotter dan ooit. De exemplaren van Balenciaga en Prada hebben een oversized pasvorm met veel ritsen. Dat zorgt voor een super stoer uiterlijk. 

Kleuren maken de vrouw

Een saaie boel wordt het niet in 2022. Op de catwalk zagen we veel felle kleuren. Je kan hierbij kiezen voor een kleurencombinatie of gewoon van top tot teen in één en dezelfde kleur. 

Strepen

Verder zien we veel strepen terug. Dit mag dus ook zeker niet ontbreken in jouw kledingkast. Hierbij maakt het niet uit of de strepen horizontaal, verticaal of diagonaal zijn. De strepen geven een 70’s look en dragen bij aan een casual chique look. 

Avond wordt dag

Wanneer je een avondje gaat stappen, kleed je je waarschijnlijk anders dan in de middag. De trends laten zien dat wat je in de avond aan doet tijdens het stappen ook prima de gehele dag aan mag. Wanneer je dit een beetje te heftig vindt is het natuurlijk ook mogelijk om je avond kleding te combineren met wat sneakers in plaats van hoge hakken.

Dit waren de opvallendste trends die we zagen op de catwalks. Doe er je voordeel mee of hou het lekker bij je eigen stijl.

146 gedachten over “Dit zijn de kledingtrends die je in de gaten moet houden

Reacties zijn gesloten.