4 tips om je thuiskantoor efficiënt in te richten

5 dagen in de week op kantoor werken met alle collega’s is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Sterker nog, thuiswerken wordt steeds populairder. Thuiswerken kent voor zowel werkgever als werknemer een aantal interessante voordelen. Wanneer je regelmatig vanuit huis werkt, is het wel zo handig om een thuiskantoor zo efficiënt mogelijk in te richten. Hoe je dit doet? Dat lees je in deze blog! 

Kies de juiste meubels 

De eerste stap voor het inrichten van je thuiskantoor is het binnenhalen van de juiste meubels. Net als op kantoor is het belangrijk om goede meubelstukken uit te kiezen. Zo weet je zeker dat je op de juiste manier zit, met een passende bureaustoel en tafel. Helaas zijn kwalitatieve kantoormeubelen al heel gauw prijzig. Maar gelukkig hoef je niet altijd je meubels nieuw in de winkel te kopen. Sterker nog, wij adviseren om te kiezen voor gebruikte kantoormeubelen. Het is namelijk niet alleen een stuk goedkoper, maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Als jij meubilair koopt dat al door andere mensen is gebruikt, betekent dat dus dat er geen nieuw bijzettafeltje geproduceerd hoeft te worden! 

Houd de werkruimte en woonruimte gescheiden! 

Één van de belangrijkste tips bij het inrichten van je thuiskantoor is om je werkruimte en woonruimte te scheiden. Zelfs als je beperkt bent in de beschikbare ruimte, zijn er tal van innovatieve ideeën voor het inrichten van een klein thuiskantoor. Het zijn echter niet alleen de visuele verschillen die belangrijk zijn, er moet ook rekening worden gehouden met andere ruimtelijke aspecten om de beste resultaat te bereiken. Iedereen heeft zijn eigen favoriete werkomgeving, dus het is belangrijk om je thuiskantoor zo goed mogelijk af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren. 

Natuurlijk licht 

Licht zorgt ervoor dat je productiever en creatiever wordt. Zorg daarom dus altijd dat je genoeg natuurlijke licht binnen krijgt in je thuiskantoor. Dit kan je natuurlijk heel eenvoudig doen door je bureau in de buurt van een raam te zetten. 

Heb je geen mogelijkheid om je bureau te verschuiven of kan je deze niet plaatsen dichtbij een raam? Dan ben je waarschijnlijk genoodzaakt om in een donkerdere ruimte te werken. Dan is het ontzettend belangrijk dat je de juiste lampen aanschaft. Kies hierbij lampen met een zachte, geel-achtige ondertoon zodat je er geen hoofdpijn van krijgt! 

Planten 

Tot slot is het belangrijk dat je genoeg groen naar binnen haalt. Planten zorgen nou eenmaal voor minder stress, hogere productiviteit en zorgen ervoor dat jij je gelukkiger voelt. Tijdens werktijd kunnen we dit goed gebruiken. Naast kamerplanten raden wij het ook aan om een verse bos bloemen in huis te halen. Iedereen wordt namelijk gelukkig van mooie bloemen toch? Daarnaast zorgen bloemen er ook voor dat je thuiskantoor persoonlijk wordt, wat weer zorgt voor wat extra creativiteit.