De beste verhuistips op een rijtje

Om veel en onnodige stress te voorkomen is het goed om voorbereid te beginnen. Wij hebben de beste verhuistips op een rijtje gezet om het verhuizen makkelijker en overzichtelijker te maken. Weet waar je op moet letten en wat de bijkomende zaken zijn bij een verhuizing.

1- Vraag je je familieleden om hulp of schakel je een erkend verhuisbedrijf in? Begin ruim op tijd en schakel tijdig hulp in. Wel zo handig om miscommunicatie en stress te voorkomen. Ook zeer belangrijk om benodigde logistieke middelen te regelen: denk aan een verhuisbus, steekwagen, transportkar en transportdekens.

2- Bepaal op tijd of echt alles mee moet naar de nieuwe woning, of dat er iets weggegooid of verkocht kan worden. Het scheelt natuurlijk wel dat extra gesjouw en het kan je nog geld opleveren ook.

3- Enorm handig om belangrijke documenten, sleutels en papieren in een opvallende tas te doen. Zo hoef je niet in elke verhuisdoos te zoeken naar autosleutels of zijn alle belangrijke papieren niet verspreid over meerdere verhuisdozen.

4- Ga elke kamer afzonderlijk af om overzichtelijk en georganiseerd in te pakken en vergeet niet om op elke verhuisdoos de kamer op te schrijven en te nummeren. Zo is het makkelijker om de verhuisdozen direct te plaatsen in de nieuwe woning.

5- Verdeel de verhuisdozen in gewicht en zorg ervoor dat de verhuisdozen nog wel op te tillen zijn. Pak dus niet alle boeken in dezelfde doos maar vul een doos aan met lichtere spullen of opvulmateriaal.

6- Demonteer de avond vóór de verhuizing groot meubilair zodat het de volgende dag in één keer de verhuisbus in kan. Dit scheelt enorm veel tijd.

7- Wacht niet tot het laatste moment met inpakken. Het is makkelijker om elke dag een paar verhuisdozen in te pakken dan alles op het laatste moment.

8- Verpak elektronische apparaten in hun originele verpakking als dat nog kan. Wikkel anders een deken (of een kledingstuk) om het voorwerp en doe het in een doos met opvulmateriaal. Zo kan het niet bewegen in de doos en voorkomen je meestal schade. Schrijf ook op de doos dat er elektronica in de doos zit en dat er voorzichtig mee omgegaan moet worden tijdens het verhuizen.

9- Voorgaande tip is ook aan te raden met glas en servies. Geef vooral aan dat het om breekbare goederen gaat.

10- Wijzig op tijd je adres zodat je post niet naar het oude adres wordt gestuurd. Geef je adreswijziging ook tijdig door aan de gemeente, nutsbedrijven (gas-, water- en elektriciteitsleveranciers) en waar je abonnementen hebt afgesloten.

Meer van dit soort blogs lezen? Neem een kijkje op Huistipjes.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *