Vetvlekken uit kleding verwijderen

Een vetvlek in kleding kan iedereen overkomen. Tijdens het koken, achter de barbecue of op een bedrijfsborrel kan het wel eens voorkomen dat er een druppeltje vet op jouw kleding komt. Vetvlekken zijn meestal hardnekkig en zijn daarom heel moeilijk te verwijderen. Wellicht is het eerste dat in je opkomt om het kledingstuk weg te gooien. Geen paniek, in dit artikel hebben wij meerdere tips op een rijtje gezet om vetvlekken uit kleding te krijgen. 

1- Wat je vooral niet moet doen wanneer je een vetvlek in je kleding hebt is het direct onder de kraan met warm water houden. Warm water zorgt er namelijk voor dat de vetvlek juist nog sneller in jouw kleding trekt. Dan is het verwijderen van een vetvlek vele malen lastiger.

2- Begin heel simpel met afwasmiddel. Smeer afwasmiddel op de vetvlek en laat het ruim een half uur á uur intrekken. Dit zorgt ervoor dat het vet wordt afgebroken. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine en de vetvlek is verdwenen. Zo niet, lees dan door.

3- Wanneer het vetvlek net op je kleding is gemorst kan je talkpoeder gebruiken. Talkpoeder neemt direct het vet op en voorkomt de vorming van hardnekkige vlekken. Wij raden je aan om na het gebruik van talkpoeder je kledingstuk nog een keer te wassen in de wasmachine. 

4- Deze goedkope oplossing is geschikt voor kleine vetvlekken en je hebt het wellicht in huis: een citroen. Snij een schijfje af en wrijf dit over de vlek. Het kledingstuk mag hierna gewoon mee met de normale was.

5- Heb je een vetvlek dat al langer in je kleding zit? Dan is wasbenzine een aanrader. Dep de vlek op je kledingstuk in wasbenzine en laat dit intrekken. Daarna kan het gewoon mee met de normale was. Wasbenzine zorgt er namelijk voor dat vetvlekken verdund worden.

6- Dit klinkt misschien heel vreemd maar je kunt vetvlekken ook in melk deppen. Daarna kan het mee met de was. Melk is ook goed te gebruiken tegen bloed- en inktvlekken.

7- Shampoo is een middel dat goed kan helpen tegen vetvlekken in kleding. Shampoo is namelijk zo gemaakt dat het hardnekkige vetten tegen kan gaan. Daarom gebruiken wij het ook om onze haren mee te wassen. 

 

Weet jij meer manieren om vetvlekken uit kledingstukken te verwijderen? Laat het ons weten in de opmerkingen onder deze blog. 

Meer van dit soort blogs lezen? Neem een kijkje op Huistipjes.nl.