Wat is nu echt de goedkoopste autoverzekering? 

 

 

Het aankopen van een nieuwe auto gaat natuurlijk gepaard met bepaalde kosten. De aankoopprijs van je gloednieuwe voertuig is evenwel niet het enige waar je rekening mee zal willen houden. Wat namelijk ook te denken van het afsluiten van een autoverzekering? Voor wat deze verzekering betreft geldt dat er rekening mee moet worden gehouden dat ze op heel wat verschillende manieren kan worden afgesloten. Bovendien is het zo dat ook de kostprijs van deze verzekering niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Is het voor jou vooral van belang om de goedkoopste autoverzekering af te kunnen sluiten die er bestaat? Verdiep je dan vooral even in de informatie die we hieronder voor je hebben verzameld! 

 

  • De goedkoopste autoverzekering is de WA-verzekering 

 

Meteen van bij de start van deze pagina kunnen we nu reeds aangeven dat de goedkoopste autoverzekering op de markt met zekerheid de zogenaamde WA-verzekering is. Dat de kostprijs voor deze verzekering zo laag ligt is het gevolg van het feit dat ze uitsluitend schade indekt die ontstaat aan de auto van derden. Met andere woorden, de schade die je auto zelf oploopt zal niet worden verzekerd. Daarvoor moet je kijken in de richting van de beperkte casco of de volledige autoverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. 

 

Ongeacht welk type autoverzekering je in Nederland gaat afsluiten, de WA-dekkingen zijn altijd inbegrepen. De WA-verzekering is dan ook de enige type autoverzekering die bij wet verplicht is. Ook wanneer je een beperkt cascoverzekering of bijvoorbeeld een allrisk afsluit zal je dan ook kunnen vaststellen dat de dekkingen van de WA-verzekering er altijd in zijn inbegrepen. 

  1. Is de WA-verzekering altijd de beste keuze? 

De WA-verzekering zal altijd de goedkoopste autoverzekering zijn die je kan afsluiten. Het zijn in het bijzonder de beperkte dekkingen die daarvoor verantwoordelijk zijn. Voor de WA-verzekering geldt namelijk dat je alleen maar WA bent verzekerd. Met andere woorden, de schade die ontstaat aan je eigen voertuig kan op geen enkele manier worden ingedekt. Wanneer biedt deze verzekering dan precies tussenkomst? Wanneer er sprake is van verwijtbare schade die jij hebt aangericht ten opzichte van derden. Op dat ogenblik zal je kunnen vaststellen dat de WA-verzekering de betrokken partij zal vergoeden. De schade aan jouw voertuig valt hier dus voor alle duidelijkheid nooit onder. 

 

  • Hou altijd ook rekening met de dekkingen van je autoverzekeringen 

 

Het afsluiten van de goedkoopste autoverzekering is één ding. Het is echter zo dat je bij het uitvoeren van een vergelijking ook altijd grondig moet nadenken over de voorwaarden waar je al dan niet op kan rekenen. Natuurlijk is de periodieke premie die je moet betalen belangrijk, maar wat verder ook te denken van de schade die is verzekerd? Zoals hierboven reeds aangegeven zal de WA-verzekering als goedkoopste autoverzekering lang niet voor iedereen voldoende zijn. Wat wanneer je bijvoorbeeld een splinternieuwe auto hebt gekocht? In dat geval is de kans bijzonder groot dat je deze toch ook wel zal willen laten dekken tegen schade die wordt veroorzaakt aan het voertuig zelf. Het afsluiten van de WA-verzekering als goedkoopste autoverzekering behoort dan helaas niet meer tot de mogelijkheden. 

 

  • Tips voor het afsluiten van de goedkoopste autoverzekering 

 

Zou jij ook graag de goedkoopste autoverzekering willen afsluiten? Dan zal je kunnen vaststellen dat er verschillende interessante tips bestaan die je daarbij kunnen helpen. Voor heel wat mensen geldt dat zij er in de praktijk uiteindelijk toch voor kiezen om een verzekering af te sluiten die eigenlijk veel te duur is. Dit omdat zij niet met alle tips rekening houden. Wil jij dit graag voorkomen? Dan zal je kunnen vaststellen dat aandacht besteden aan de twee tips zoals deze hieronder staan aangegeven zeker en vast de moeite waard is. 

  1. 1.) Vergelijk het aanbod bij verschillende verzekeraars

De goedkoopste autoverzekering vinden kan in de praktijk enkel en alleen wanneer je ervoor kiest om het aanbod bij verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Op deze manier krijg je immers niet alleen een goed zicht op het volledige aanbod met autoverzekeringen. Bovendien zal je ook vrij snel kunnen vaststellen welke partij voor jou nu echt het interessantste aanbod in petto heeft. Wil jij dus met zekerheid de autoverzekering afsluiten die je de laagste verzekeringspremie garandeert? Dan is het zeker en vast een must om met deze belangrijke tip rekening te houden. 

  1. 2.) Het eigen risico van een autoverzekering staat niet vast

Iets wat het merendeel van de verzekeringnemers over het hoofd zien heeft te maken met het feit dat het eigen risico van een autoverzekering niet is vastgesteld. Dit betekent dat je er als verzekeringnemer doorgaans nog altijd voor kan kiezen om deze bij te stellen. In de praktijk betekent dit doorgaans wel uitsluitend dat je ze kan optrekken. Nu horen we je wellicht al denken; “dat is toch helemaal niet interessant”? Toch wel. Het verhogen van het eigen risico kan namelijk als gevolg hebben dat de periodieke premie van je autoverzekering kan komen te dalen. Ook op deze manier wordt het afsluiten van de goedkoopste autoverzekering in de praktijk een behoorlijk stuk eenvoudiger gemaakt. Bij Diks verzekeringen ben je aan het perfecte adres voor vergelijken, verzekeren en ontzorgen.

 

  • Wanneer is de goedkoopste autoverzekering nu echt wat voor jou?

 

Doorheen deze pagina hebben we op verschillende momenten duidelijk gemaakt dat het afsluiten van de goedkoopste autoverzekering niet voor iedereen even interessant is. In het bijzonder moet er daarbij rekening worden gehouden met de situatie in kwestie. Bovendien tellen ook de eisen van de potentiële verzekeringnemer mee. Wil jij graag ook een antwoord krijgen op de vraag wanneer de goedkoopste autoverzekering afsluiten nu precies de meest interessante keuze is? Dat is zo wanneer je, je kan vinden in één van de volgende situaties:

 

  1. Je hebt een tweedehandse auto met een lage waarde aangekocht; 
  2. Het aantal kilometers die je doet op jaarbasis is verwaarloosbaar;
  3. Het budget dat je beschikbaar hebt voor je autoverzekering vrij beperkt is; 

 

De keuze voor een autoverzekering goedkoop afsluiten op de markt is dus duidelijk afhankelijk van menig aantal verschillende factoren. Hou je goed rekening met bovenstaande situaties? Dan kan je op die manier zeker voorkomen dat je uiteindelijk kiest voor een autoverzekering die mogelijks toch niet perfect aan je vooropgestelde eisen voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *