Wooninspiratie voor kleine woonkamers

Een kleine woonkamer hoeft niet perse een probleem te zijn. Sterker nog, kleine woonkamers kunnen juist hartstikke knus zijn, als je het maar goed én leuk inricht. Maar hoe kun je een kleine woonkamer zo efficiënt mogelijk inrichten? Welke meubels zet je er neer? Geef je de muren een kleurtje. Of juist niet? Je kunt jezelf wel honderden vragen stellen bij het inrichten van een kleine woonkamer. Daarom geeft het team van Huistipjes jou leuke wooninspiratie voor kleine woonkamers. Een keer wat anders dan een grote woonkamer, vind je niet?

#1 De moderne kleine woonkamer

Inspiratie tips kleine woonkamer

De moderne kleine woonkamer staat bekend om haar strakke lijnen en vormen. Je kunt een stijlvol schilderij ophangen in een kleine woonkamer om de kamer toch wat groter te lijken. Door voornamelijk met zwart-, wit- en grijstinten te werken, krijgt de kleine woonkamer een rustige uitstraling.

#2 Een kleine woonkamer met dezelfde tinten

Wooninspiratie voor kleine woonkamers

Vind je het toch wat leuker om wat kleur in huis te brengen? Dan kun je ervoor kiezen om kleuren in dezelfde tint te gebruiken. Werk bijvoorbeeld als basiskleur met okergeel en laat dit af en toe terugkomen in je decoratie en accessoires. Hierdoor breng je toch wat gezellige kleuren in een kleine woonkamer zonder dat het gelijk zo druk lijkt.

#3 Kleine woonkamer met landelijke stijl

Kleine woonkamers inrichten

De landelijke woonkamer is bijna niet meer weg te denken. Steeds vaker zie je meubels met een witte onderkant en een houten bovenkant. Super gaaf natuurlijk en deze landelijke stijl kun je ook creëren in een kleine woonkamer. Kenmerkend van een landelijke stijl zijn bijvoorbeeld grote lampen, grote windlichten en mooie stoffen. Wees niet bang dat je kleine woonkamer dan veel te vol wordt, want als je in de basis werkt met neutrale en lichte kleuren, kan een kleine woonkamer met landelijke stijl juist heel ruimtelijk ogen.

#4 Kleine woonkamer met gezellige eethoek

Eten op de bank worden we natuurlijk niet vrolijk van. Je morst snel en vrienden uitnodigen om vervolgens met z’n alle op de bank te eten is natuurlijk ook niet heel gezellig. Toch kun je in een kleine woonkamer een gezellige eethoek maken. Zo kun je bijvoorbeeld een eettafel aanschaffen die niet al te groot is, waarbij je aan de ene kant 2 (of 3) stoelen neerzet, ligt er natuurlijk een beetje aan hoe klein de woonkamer echt is. Aan de andere kant kun je een bankje neerzetten. Zorg er dan voor dat het bankje net iets kleiner is dan de eettafel, zodat je deze onder de tafel kunt schuiven. De tafel zet je dan tegen een muur aan met de bank eronder en 2 stoelen tegenover de muur. Wanneer je visite over de vloer hebt kun je de tafel opschuiven, zodat er zowel mensen op de 2 (of 3) stoelen kunnen zitten en de rest op het bankje. Zo bespaar je ruimte, omdat je niet 4 (of 6) stoelen hoeft neer te zetten, maar kun je toch visite uitnodigen om gezellig bij jou te komen eten.

Meer van dit soort blogs lezen? Neem een kijkje op Huistipjes.nl.