Een kleine voortuin inrichten doe je zo – met 4 tips

Een voortuin is natuurlijk het visitekaartje van je huis en zorgt voor een eerste indruk. Vooral bij het verkopen van een huis is het belangrijk dat de koper een positieve indruk krijgt en is het daarom juist fijn als je voortuin er goed uitziet. In een grote voortuin is het makkelijk om je goed los te laten gaan maar wat kan je doen als je een kleine voortuin hebt? Bij een kleine tuin inrichten is creativiteit nodig zonder dat het te moeilijk wordt. Hieronder 4 tips om het beste uit een kleine voortuin te halen.

Tip 1: Kies de juiste bestrating

Een belangrijk onderdeel van elke voortuin is natuurlijk de bestrating. Dit is immers de route naar je voordeur en hoort daarom wel veilig te zijn voor iedereen. Bepaal voor jezelf welke soort bestrating je in de voortuin wilt. Kies je voor tegels of stenen? Ga je voor tegels, dan zijn er nog verschillende soorten tegels zoals natuursteen, keramisch en betontegels. Denk bij elk type bestrating aan veiligheid en het effect van de jaargetijden aan de bestrating.

Tip 2: Verticaal tuinieren

Net als in een grote voortuin is het ook mogelijk om te tuinieren in een kleine voortuin. Voor mensen met groene vingers is verticaal tuinieren wel echt dé oplossing. Een verticale tuin wordt ook wel een levende muur of groene wand genoemd waarbij je in plaats van de breedte juist de hoogte in tuiniert. Naast ruimtebesparing is verticaal tuinieren ook een creatieve manier om je mooie planten en bloemen te laten zien en heb je in een kwestie van tijd een moderne voortuin.

Tip 3: Een bankje of stoelen

Heb je in de voortuin weinig zon voor een verticale tuin of heb je er simpelweg geen zin in? Dan kan je alsnog je voortuin uitnodigend maken met een bankje of een paar stoelen. Wel is het natuurlijk een aanrader om je meubilair vast te zetten. Zo voorkom je diefstal en zorg je er voor dat je tuinmeubilair er nog staat de volgende keer wanneer je wilt zitten.

Tip 4: Denk aan je eigen privacy

Privacy in huis begint meestal in je voortuin dus wanneer je aan een drukke weg woont en je privacy in huis wilt waarborgen zonder dat het ten koste gaat van je lichtinval is het een idee om een laag en dicht hek te plaatsen. Een hoog en open hek met veel bloemen tegen het hek is natuurlijk ook een mooie combinatie.

Meer van dit soort blogs lezen? Neem een kijkje op Huistipjes.nl.