Water met een hoge hardheid? Neem een waterontkalker!

Is de hoeveelheid kalk in je leidingwater vrij hoog? Dan is het geen slecht idee om een waterontkalker te laten plaatsen door een specialist. Alhoewel het drinken van water met kalk niet per se ongezond is, heeft kalk wel andere nadelen. Voor je huid en haar is het bijvoorbeeld niet optimaal. Hetzelfde geldt voor de was, de wasmachine en je koffieapparaat. Een waterontkalker verhelpt dit probleem efficiënt en doet dit volledig automatisch. Het enige dat je moet doen, is het bijvullen van het zout in de ontkalker. Dat gebruikt de machine om te regenereren.

Het harde water wordt zo weer zacht

Wanneer er sprake is van hard water, merk je dit voornamelijk terug aan je huid, je haar en aan de schone was. Het voelt allemaal net iets harder aan als er veel kalk in het water zit. Je kunt ook testen of er sprake is van een hoog kalkgehalte door middel van speciale testkits. Heb je last van kalkaanslag in de gootsteen? Dan is er bijna altijd sprake van een te hoge hardheid. De hardheid van het water drukken we overigens uit in Duitse Hardheid. Blijkt dat het water inderdaad vrij hard is, dan kun je dit probleem eenvoudig verhelpen. Een waterontharder kopen vormt dan de oplossing.

De waterontkalker is een investering die je terugverdient

In veel gevallen verdien je de ontkalker na verloop van tijd weer terug. Hoe dat precies werkt? Dat is eigenlijk relatief eenvoudig te verklaren. Kalk is schadelijk voor veel apparaten, zoals het koffieapparaat en de wasmachine. Alleen door de levensduur van dergelijke apparaten te verlengen, zorgt de waterontkalker er al voor dat je veel geld bespaart. Bovendien is de ontharder zelf een energiezuinig apparaat. Heb je het apparaat eenmaal laten installeren door een expert, dan hoef je verder ook nog weinig te doen. Het enige dat nog van je vereist wordt, is dat je zo nu en dan het zout bijvult dat de machine gebruikt om te regenereren.

Lees alles over de besparingen door middel van een waterontkalker op Mooiwater.nl!

Zo werkt de waterontkalker

Een waterontkalker werkt door middel van kleine en harde korrels van kunsthars. Door middel van ionenuitwisseling zal het kalk zich aan de korrels binden. Daardoor zal het water zachter worden. Eens in de zoveel tijd moeten de korrels dus regenereren, omdat ze verzadigd zijn. Dit gebeurt automatisch, zolang je af en toe het zout bijvult. Het regenereren kost ongeveer 50 liter water. Daardoor blijft de ontharder echter wel optimaal werken. Je blijft daardoor profiteren van een zachtere was, huid en haar.

De waterontkalker laten installeren

Een waterontkalker kun je het best laten installeren door een professionele partij. Er zijn verschillende partijen die je hiervoor kunt inschakelen. Als een monteur de ontharder installeert, dan kun je zeker zijn van een optimale werking. Er zijn verschillende partijen waar je bijvoorbeeld een Amfa4000 waterontharder kunt aanschaffen. Het is niet onverstandig om je in de verschillende ontharders en partijen te verdiepen. Zo kun je er zeker van zijn dat je water echt een lange tijd efficiënt onthard zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *