Schakelaars en stopcontacten in allerlei soorten en maten

Wanneer je een nieuwe woning betrekt, dan wil je natuurlijk dat alles er netjes uitziet. Bij een nieuwbouwwoning kun je vaak een aantal dingen zelf uitzoeken. Denk hierbij aan een keuken, de badkamer, de vloer en het schakelmateriaal. Je mag vaak ook kiezen of je de stopcontacten onder in de muur wilt aanbrengen of op een plek waar je niet hoeft te bukken om een stekker in het stopcontact te steken. Betrek je geen nieuwbouwwoning maar een klushuis dan loont het zeker de moeite om ook even naar de elektriciteitsaansluitingen te laten kijken voordat je bijvoorbeeld de muren opnieuw laat afsmeren. Zitten de stopcontacten voor jou op de juiste hoogte? Kun je goed bij de schakelaars en komen ze niet achter een kast te zitten wanneer je jouw nieuwe kasten tegen de wand aan zet?

Welk model en welke kleur schakelaars en stopcontacten vind jij mooi?

Over het schakelmateriaal valt te twisten, wat de één mooi vindt, is in andermans ogen afschuwelijk. Vind jij het schakelmateriaal wat nu is aangebracht in je woning mooi? Had je liever een andere kleur gehad, of een ander model? Stopcontacten en schakelaars zijn gelukkig in heel veel verschillende kleuren en modellen te koop. Met wat extra informatie schaf je zo een nieuw setje aan die je plaatst op de plek van die oude lelijke schakelaar of wandcontactdoos.

De verschillende onderdelen bij schakelmateriaal

Een stopcontact of schakelaar bestaat uit verschillende onderdelen. Je hebt het basiselement dat meestal in de muur is verwerkt, een afdekraam, de centraalplaat, de wandcontactdoos en de knoppen. Het is bij het uitzoeken van nieuwe schakelaars of stopcontacten belangrijk om te weten dat het basiselement van de schakelaar hoor bij een bepaald merk onderdelen. Niet alles past dus op elkaar. Voordat je gaat kijken wat je mooi vindt is het dus van belang om te kijken welke merk basiselementen er bij jouw woning zijn toegepast. Doe je dit niet dan koop je wellicht onderdelen die niet passen of moet je het hele stopcontact of de hele lichtschakelaar vervangen.

Creëer je eigen stijl met de enorme keuzemogelijkheden

Door het plaatsen van nieuwe schakelaars en stopcontacten creëer je eenvoudig een frisse look in je woning. Is standaard of neutraal niet jouw smaak? Zoek je misschien een schakelaar in de kleurencombinatie en stijl die bij jouw interieur past? Dankzij de vele soorten, maten, kleuren en designs aan schakelaars is er voor elke smaak een passende serie schakelmateriaal te koop. De meeste onderdelen van schakelaars zijn los te koop, je bent daardoor dus niet verplicht om een hele set schakelmateriaal te kopen. Je hebt daardoor ook de mogelijkheid om onderdelen te combineren. Je schaft enkel het benodigde aan waardoor je veel geld kunt besparen.

Merken schakelaars en schakelmateriaal

Er is schakelmateriaal van verschillende topmerken verkrijgbaar. Uiteraard voorzien van alle kwaliteitskeurmerken en beveiligingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld merken als GIRA, Busch-Jaeger, Berker, PEHA, JUNG, Schneider Merten en Niko. Deze bedrijven hebben vrijwel allemaal meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van elektronica en zijn marktleiders op het gebied van schakelmateriaal. Als je onderdelen of schakelmateriaal sets koopt van één van deze merken, dan weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *