Je huis in waarde laten stijgen, zo doe je het

De prijsstijging op de woningmarkt en de corona epidemie heeft er voor gezorgd dat mensen hun woning massaal gingen verbouwen. Hierdoor stijgt de waarde van een huis. Maar wat verbouw je dan en wat levert het meeste op? In deze blog bespreken we hoe jij je huis het beste in waarde laat stijgen. 

Badkamer renoveren

Het renoveren van een badkamer levert gemiddeld 50% waardevermeerdering van de verbouwingskosten op. De stijl van een badkamer is enorm subjectief. Een douche schuifdeur op maat is niet voor iedereen een droom. De één houdt er van om in bad te gaan terwijl de ander graag een massage douche wilt. Maar een renovatie van de badkamer laat de woningwaarde toch erg flink stijgen. De gemiddelde kosten voor het renoveren van de badkamer inclusief arbeidskosten ligt ergens rond de 5000 euro. 

Uitbouw

Het aantal vierkante meters van een woning heeft een hoge invloed op de waarde van een huis. Het uitbreiden van het aantal vierkante meters is dus zeker een goed idee. Het is bijna altijd mogelijk om uit te breiden in ruimte. Denk maar aan het plaatsen van een dakkapel, dit zorgt al voor een waardevermeerdering van 60 tot 100% van de investering. De kosten van het plaatsen van een dakkapel inclusief materiaal en arbeid ligt rond de 5000 euro. Dit is dus een zeer mooie manier om je huis in waarde te laten stijgen voor een niet al te hoog bedrag. 

Verduurzamen

Het verduurzamen van je woning is een mooie investering voor de toekomst. Het verhoogt niet alleen de prijs van je woning maar het scheelt uiteindelijk ook in de maandlasten. Door middel van het plaatsen van goede isolatie, bespaar je al snel tot 30% op de stookkosten. Gemiddeld betaal je 2500 euro voor het laten isoleren van je woning inclusief arbeidskosten. Uit onderzoek is gebleken dat deze investering je woningwaarde verhoogt met 75 tot 100%. Ook het plaatsen van dubbel glas levert je een besparing op van 280 euro per jaar. Dit is niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor het milieu en de eventuele toekomstige bewoners van je woning

De zolder verbouwen

Een andere manier om waarde aan je woning toe te voegen is door het bewoonbaar maken van de zolder. Gemiddeld kost dit zo’n 11000 euro en levert dit 60 tot 100% van de woningwaarde op. Plaats extra muren om meer kamers te creëren of plaats een dakkapel om meer ruimte te maken. 

Wij wensen je veel succes met het verbouwen van je woning.