Hoe verhoog je de waarde van je huis?

De huizenprijzen zijn in jaren niet zo hoog geweest. Om een huis te kunnen kopen dien je daarom ook een hoop eigen geld mee te nemen. Als je reeds in het bezit van een huis bent, is het dus zaak om dit huis met zoveel mogelijk winst te verkopen. Hiermee voorkom je dat je in financiële problemen terecht komt. Hoe zorg je ervoor dat de waarde van je huis stijgt? Wij geven je een aantal tips.

1. Plaats een laadpaal voor de deur

Het elektrisch rijden is enorm populair aan het worden. Daar waar het een aantal jaar geleden alleen was weggelegd voor de rijkeren onder ons, is dat nu anders. Mede doordat steeds meer automerken zich toeleggen op het zo goedkoop mogelijk produceren van elektrische auto’s. Een gunstige ontwikkeling voor de consument. Rijd jij zelf al elektrisch? Dan is het zeker een meerwaarde om een laadpaal thuis te plaatsen. Je hebt hier zelf profijt van, en nieuwe bewoners kunnen hier ook van profiteren. 

2. Extra woonoppervlak

Al jaren geldt dat extra woonoppervlakte de grootste stijging in waarde betekent. Dat is nog steeds het geval. Maar hoe zorg je voor extra woonoppervlak? Daar zijn verschillende klussen voor. Denk hierbij aan een aanbouw aan de voor- of achterkant van het huis. Het gaat weliswaar ten koste van de ruimte in de tuin, maar in een land als Nederland is ruimte binnenshuis meer waard dan buitenshuis. Heb jij geen ruimte voor een aanbouw? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een dakkapel te laten plaatsen. Dit hoeft niet eens heel duur te zijn, gezien het feit dat deze tegenwoordig kant en klaar op het dak geplaatst worden. Met 2 dakkapellen maak je van een kleine rommelzolder toch mooi 2 bruikbare slaapkamers. Dit zal je dan ook terugzien in de waarde van je huis.

3. Duurzaamheid van je huis

Tot slot wordt je huis ook meer waard als je dit hebt “verduurzaamd”. Dit kun je vaak zien aan het energielabel van het huis. Oude huizen zijn van oorsprong niet goed geïsoleerd en zijn daarom minder waard. De kosten om te stoken zijn in de winter immers hoger dan bij een huis met goede isolatie. Indien je dit energielabel weet te verbeteren door bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie, zal je dit ook ongetwijfeld terugzien in de waarde van je huis.