De zoektocht naar een nieuwe telefoon

Ik was laatst op zoek naar een nieuwe telefoon. Ik kwam er toen al snel achter dat de zoektocht naar een nieuwe telefoon lang niet zo gemakkelijk is. Je hebt tegenwoordig zo verschrikkelijk veel keuze en letterlijk alles lijkt op elkaar. Ik ging bijvoorbeeld naar een zeer grote elektronicawinkel die iedereen denk ik wel kent. Je vindt deze winkel namelijk zo een beetje in iedere stad. Ik stond voor het schap met telefoons en had geen flauw idee welke telefoon ik nu nodig had. Ik testte een aantal telefoons uit, maar echt alles werkte naar mijn mening even goed. Ik kon weinig verschillen ontdekken en dat was nu juist mijn probleem. Het vinden van een goede telefoon is niet meer zo gemakkelijk als gewoon even een telefoon uitzoeken die bij je past. Want in principe passen alle telefoons bij je. Alles is even snel en lijkt even goed. Uiteraard is niets minder waar. In deze blog leg ik jou mijn keuzes even uit.

Nieuw of helemaal niet nieuw?

Mijn eerste keuze was of ik überhaupt wel een nieuwe telefoon nodig had of net zo goed voor bijvoorbeeld een refurbished iPhone x zou kunnen gaan. Ik had namelijk slechts een klein budget voor mezelf vrij gemaakt en wilde dolgraag binnen dit budget blijven. Een refurbished telefoon scheelde al snel 300 – 400 euro. Ik ben uiteindelijk voor refurbished gegaan. Dit maakt de keuze echter niet veel gemakkelijker. Dit zegt namelijk helemaal niets over de telefoon die je sowieso uit zou moeten kiezen. Dit zegt iets over de status van het toestel en niet over het model.

De batterij

Voor mij was de batterij van groot belang. Dat komt doordat ik graag zo min mogelijk wil opladen en de hele dag wil kunnen vertrouwen op mijn telefoon. Een grote batterij is dan natuurlijk van levensbelang. Echter is alleen een grote batterij niet goed genoeg. Een batterij moet lang meegaan door de afstemming die deze heeft met de hardware die erbij past. Dus is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar hoeveel mAh een batterij heeft. De mate van stroomverbruik van de processor is hierbij ook van belang.

De camera

Voor mij is de camera daarnaast van groot belang. Een goede camera legt mijn favoriete dagelijkse dingen weer. Een camera maakt van mijn telefoon een vluchthaven naar vroeger. Precies om die reden vind ik mijn telefoon met een goede camera van belang.

Succes

Ik wens je heel veel succes met de zoektocht naar een nieuwe telefoon en hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze blog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *