Zo zorg je in de winter voor jouw kamerplanten

In veel gebieden valt in de sneeuw en is de stoep bevroren. Je weet dat er voordelen zijn aan het binnenshuis hebben van planten, vooral in de winter. Maar ben je je bewust van de bijzondere dingen die je met je groene vrienden moet doen om ze in de winter in leven te houden? Hier zijn enkele tips voor de verzorging van je kamerplanten in de winter:

Geef ze licht

We hebben allemaal licht nodig en het is moeilijk om er veel van te krijgen als de dagen zo kort zijn als in het midden van de winter. Planten zijn vergelijkbaar met mensen, ze hebben licht nodig, zelfs schaduwplanten. De hoeveelheid licht die huizen krijgen tijdens de wintermaanden is kort, en als uw huis niet op de juiste manier staat, kunt u alleen licht krijgen in bepaalde kamers en door bepaalde ramen.

Wees bereid om uw planten te verplaatsen naar ramen en ruimtes die in de winter licht krijgen. Zorg ervoor dat de ramen binnen en buiten worden schoongemaakt voor maximaal licht. Zorg er ook voor dat al het stof dat zich op de bladeren heeft verzameld, is verwijderd, zodat de bladeren dat licht beter kunnen absorberen.

Geef ze water

In de wintermaanden gaat het er meestal niet om dat planten niet genoeg water krijgen, maar dat mensen ze te veel water geven. Dit kan met name het geval zijn als je een sappige binnentuin hebt.

Zorg ervoor dat je meer test dan alleen de bovenkant van de grond in je planten. Sommige planten moeten helemaal uitdrogen voordat ze weer water krijgen, dus ga een paar centimeter naar beneden en kijk of de grond droog is.

Een droog huis kan ook tot problemen leiden. In de wintermaanden wordt de lucht vaak droog en wordt het droger als je de hitte opvoert. Om dit tegen te gaan gebruiken sommige mensen luchtbevochtigers om te proberen de lucht vochtig te houden. Als je planten in kamers staan waar een luchtbevochtiger overuren maakt, dan hoef je ze waarschijnlijk minder water te geven.

Als je planten water geeft, kun je ze vaak het beste uit de schotel halen waar je ze in bewaart en ze onder een kraan laten lopen. Laat het water dwars door de grond lopen en de bodem uitlopen. Zet elke plant weer in de schotel en controleer ze opnieuw in ongeveer 15 minuten. Als er water in de schotel zit, haal het dan weg.

Let op de temperatuur

Kamerplanten komen meestal uit tropische gebieden. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren, maten en vormen, en ze kunnen een bepaalde temperatuur hebben. Zorg ervoor dat je de ideale temperatuur weet voor de planten die je hebt en houd de thermostaat in de gaten. Temperaturen ergens tussen 55 – 85 Fahrenheit zijn meestal goed voor tropische planten, maar het kan variëren afhankelijk van de soort plant die je hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *