Kiezen voor PVC of laminaat?

Vraag mensen naar hun favoriete vloer en zeker weten dat PVC laminaat genoemd wordt. Het zijn dan ook zeer gewilde en populaire vloeren. Soms worden PVC en laminaat op een hoop geveegd. Mensen denken dat dit hetzelfde is en scheren PVC en laminaat over een kam. Niets is echter minder waar. Er is namelijk wel degelijk verschil tussen een vloer van PVC en een vloer van laminaat.

Er is wel degelijk verschil tussen een vloer van PVC en laminaat

Toegegeven. Als je kijkt naar een vloer van PVC en laminaat dan ontdek je in eerste instantie niet meteen heel veel verschillen. Ze lijken echt op elkaar. PVC laminaat voordelen en nadelen? Toch zijn er wel degelijk verschillen. PVC bijvoorbeeld, bestaat uit polyvinylchloride. Dit is een materiaal dat dun is en gemakkelijk en soepel te bewerken is. Laminaat daarentegen is dikker en bestaat uit samengeperste lagen. Hier is gelijk een wezenlijk verschil tussen PVC en laminaat genoemd. Nog een essentieel verschil is wel dat een vloer van PVC ook gelijmd gelegd kan worden. PVC daarentegen is alleen op zwevende wijze te leggen.

Amper enig onderhoud aan de vloer

De verschillen tussen PVC en laminaat zijn nog vrij groot. Wat beiden echter gemeen hebben, is dat het prachtige vloeren zijn die dus zeer geliefd blijken bij de consument. Ook in zakelijk opzicht winnen beide vloeren overigens aan populariteit. Beide vloersoorten hebben hun eigen sterke punten. Kijken we naar PVC dan ontwaren we een vooral kwalitatief ijzersterke vloer. Een beschadigd deel kun je gemakkelijk vervangen. Met PVC beperk je bovendien geluidsoverlast tot een minimum en blijken PVC vloeren uitermate geschikt om te werken met vloerverwarming.

In tal van verschillende uitvoeringen

Kies je voor een van de vloeren van PVC of voor een van de vloeren van laminaat, dan kun je zeker zijn van een prachtige uitstraling. Laminaat is erg gemakkelijk in onderhoud.  Als je eens in de veertien dagen een keer met een licht vochtige doek dweilt, dan is dat al voldoende. Laminaat heeft als voordeel dat het in tal van verschillende varianten verkrijgbaar is. In verschillende kleuren dus en in zowel glanzende als een matte uitvoering. Ook een laminaatvloer biedt dus nadrukkelijke voordelen.

Kwestie van smaak

Welke vloer nou het meest geschikt is? Dat blijft natuurlijk iets persoonlijks en een kwestie van smaak vooral. Ook aspecten als of je beschikt over al dan niet vloerverwarming bijvoorbeeld speelt daarbij een rol. Wil je geluidsoverlast zoveel mogelijk beperken? Of wil je de trap bedekken? Voor zowel PVC als voor de vloer van laminaat is iets te zeggen. Het verschilt per geval. Zeker is dat wat je ook aanschaft, je een uitstekende vloer krijgt in de kleur en uitvoering die jij wenst. Je hebt bovendien steeds langer iets aan deze vloeren, die met de jaren steeds beter geworden zijn. Het is dus aan jou, aan wat voor jou de beste keuze is. Overigens is het wel altijd verstandig om PVC laminaat te laten leggen. Alleen dan weet je dat de vloer perfect afgewerkt wordt en dat je er de komende jaren geen omkijken meer naar hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *