Barbecueën met de kamado joe

Iedereen kent het wel, een zomerse avond in de tuin met de geur van een brandende barbecue. De meeste mensen willen in de zomer wel eens genieten van een sappig stukje vlees, en hoe gezellig is het dan om met familie en vrienden te gaan barbecueën in de tuin. Als je besluit om een barbecue aan te schaffen, kan je natuurlijk gaan voor een traditioneel model, waar niets mis mee is. Maar je zou ook kunnen gaan voor de kamado joe barbecue. Deze keramische grill is uitgerust met alle accessoires die je nodig hebt om een avond vol lekkers en gezelligheid te creëren. 

Productomschrijving

Er zijn verschillende modellen kamado joe barbecues te vinden. Zo heb je barbecues die in een houten tafel zijn verwerkt, de barbecue staat dan in een gat in een houten tafel, en zo heb je niet alleen een plek om te grillen, maar ook een plek om het vlees even kwijt te kunnen. Erg handig dus! Verder heb je natuurlijk ook losse barbecues zonder tafel. Deze zijn bijna allemaal rond gevormd, en hebben dan ook een ronde deksel. De barbecues komen voor in de kleuren rood en groen, en de eventuele tafel die erbij geleverd kan worden heeft een lichtbruine, houten kleur. Deze tafel bevat vaak ook planken eronder, zodat je ook daar dingen kwijt kan. De barbecues staan allemaal op vier poten, waardoor het erg stevig op de ondergrond staat. 

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van de kamado bbq is dat deze geleverd wordt met vele accessoires. Deze hoef je er dus niet later nog bij te kopen. Bij vele barbecues moet je accessoires kopen voordat je kan beginnen met roken, koken en grillen, maar met de kamado bbq kan je meteen aan de slag. Verder zijn er natuurlijk ook kleine nadelen van deze barbecue. Het eerste nadeel is dat het oppervlak waar je op kan grillen niet erg groot is. Je kan er makkelijk een aantal stukken vlees of vis kwijt, maar doordat het oppervlak rond is en niet rechthoekig zoals veel andere barbecues wel hebben, kan er toch minder vlees per keer op kwijt. Dat wordt dus even wachten totdat jouw stuk veel op de grill ligt, maar als het gezellig is, is het vaak geen probleem om even te wachten. Verder krijg je last van rook, maar dit is een nadeel dat elke barbecue met zich meedraagt. 

Meer weten? Bekijk dan de vuurschaal!