Balkonhek; veilig en mooi

Een balkon is niet standaard afgeschermd, waardoor het onveilig en soms niet mooi is. Hiervoor kan je op zoek gaan naar een balkonhek. Zon hek is er in verschillende soorten, kleuren, materialen en maten. Ga daarom op zoek naar een balkonhek wat past bij jouw wensen en stijl.

Welke balkonhekken zijn er?

Een specialist kan tijdens een gesprek met je meekijken, welk hekwerk het beste zou passen bij jouw wensen. Het is handig om dan de goede afmetingen van het balkon mee te nemen, zodat de specialist dit mee kan nemen in zijn advies voor het beste en meest passende hekwerk.  Er zijn verschillende standaardmodellen balkonhekken verkrijgbaar.

Glashekwerken

Dit zie je vaak terug als afscherming van een terras, een frans balkon of een galerij. De dikte van het glas wordt aangepast aan de omstandigheden waar het glashekwerk mee te maken zal hebben. Ook zijn de stijlen tussen het glas in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat het altijd past bij uw wensen.

Striphekken 

De striphekken worden vaak gebruikt als balustrade, maar kunnen ook gebruikt worden bij een frans balkon. Het hekwerk is verkrijgbaar in geanodiseerd aluminium of aluminium met poedercoating in iedere standaard RAL-kleur. De strippen zijn 48mm diep waardoor deze extra diep zijn. Dit geeft een bijzonder effect, want van een korte afstand lijkt het hekwerk meer open terwijl als je er schuin op kijkt het hekwerk meer gesloten lijkt. 

Spijlhekken

Het meest bekende hekwerk is het spijlhek. De spijlen zijn standaard 15mm dik en 30mm breed, maar kunnen altijd aangepast worden naar andere maten. Ook met dit hekwerk zijn verschillende mogelijkheden, zodat dit standaard model alsnog uniek kan zijn voor jouw balkon. 

Lamellenhekken 

Dit type hekwerk wordt vaak gebruikt bij een dakterras vanwege de elegante en slanke uitstraling. Het hekwerk is verkrijgbaar in 100mm en 70mm. Daarnaast is dit soort hekwerk onderhoudsvriendelijk en zorgt het voor meer privacy.

Balkonhek maatwerk 

Ieder bovengenoemd hek heeft een speciaal systeem, waardoor het balkonhek altijd op maat gemaakt kunnen worden. Hierdoor zal een hek dus altijd passen op jouw balkon. Daarnaast kunnen balkonhekken ook precies worden gemaakt naar jouw wensen. Er is van alles mogelijk. Denk hierbij aan afwijkende koker-handregels of een balkonhek waar enkel glas onder ingeklemd zit. 

Veiligheid

Een hek voor het balkon moet niet alleen een mooie uitstraling hebben, maar het moet ook veilig zijn. Door voor een balkonhek te kiezen wat voldoet aan het Bouwbesluit, waarbij de Europese veiligheidsnormen in acht heeft genomen, weet je zeker dat je voor een veilig en betrouwbaar systeem kiest. Zorg er daarnaast voor dat je gaat voor een goede kwaliteit van het hekwerk. Je wilt niet dat je over vijf jaar alweer op zoek moet naar een nieuw hekwerk voor jouw balkon. Wanneer je voor een goede kwaliteit hekwerk gaat, kost het nu misschien wat meer geld maar dan ben je wel verzekerd van een langere levensduur van jouw balkonhek. Tot slot is het mogelijk om de hekwerken te laten installeren door een ervaren monteur. Dit scheelt jou niet alleen een hoop werk, maar dit voorkomt ook dat je zelf eventueel fouten gaat maken bij het installeren voor het hekwerk. Wanneer je het hekwerk laat installeren door een monteur van renoparts.nl, ben je dus verzekerd van nog meer veiligheid voor jouw balkon.